Home arrow Hrvatska grancica arrow Sarbatoare pe scena deschisa a Uniunii Croatilor din Romania arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

Sarbatoare pe scena deschisa a Uniunii Croatilor din Romania PDF Imprimare E-mail
joi, 07 iulie 2011

Miercuri, pe 18 mai 2011, la sediul Uniunii Croaţilor din România s-a desfăşurat Cercul Pedagogic al educatoarelor la care au fost invitate educatoarele din comuna Caraşova, comuna Lupac şi din Reşiţa.

6.jpg       Zeci de cadre didactice din învăţământul preprimar s-au întâlnit la Caraşova şi au avut ca temă de discuţie „Diversitatea culturală în activitatea preşcolară“. Organizatorii cercului au fost Inspectoratul Judeţean Caraş-Severin, în colaborare cu Grădiniţa Nr.1 şi Grădiniţa Nr.2 din Caraşova şi Uniunea Croaţilor din România. Coordonatoarea cercului pedagogic a fost metodista Tamara-Nicoleta Potoceanu.

7.jpg     Întâlnirea a fost prefaţată de un program artistic „Cântec, joc şi voie bună“ susţinut pe scena deschisă a Uniunii Croaţilor din România de copiii de la Grădiniţa Nr. 1 din Caraşova şi de grupul vocal „Zvončići“. O surpriză extrem de plăcută au reprezentat-o cei şapte copii de la grădiniţa Nr. 1 şi educatoarea lor, Diana Miloş, îmbrăcaţi în portul tradiţional caraşovenesc. Aceştia au prezentat o suită de jocuri şi cântece tradiţionale specifice folclorului minorităţii croate din România. Grupul vocal „Zvončići“, îndrumat de educatorea Angela Stoica Viorica de la Grădiniţa Nr. 2, a încântat spectatorii cu numeroase cântece croate şi româneşti.

    După spectacolul copiilor de pe scenă, educatoarele s-au adunat în incinta sediului Uniunii unde a urmat o dezbatere pe tema diversităţii culturale. Educatoarea Angela Stoica Viorica a prezentat în Power Point „Tradiţiile şi obiceiurile croate“, iar învăţătoarea Filca Sabina a vorbit despre „Obiceiurile de Paşte“. Cercul pedagogic a avut drept obiective protejarea şi stimularea cunoaşterii şi aprecierii pentru propria cultură, pentru rădăcini şi pentru identitate, educarea copiilor în spiritul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale altor culturi, precum şi încurajarea deschiderii şi interesului real pentru celelalte culturi.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage