Home arrow Hrvatska grancica arrow Reparatii la scoala din Iabalcea arrow Hrvatska grancica arrow Evenimente 
Arhiva articole Hrvatska grancica Evenimente

Search by tag : kafic, rimer, sojka, uniunea croatilor


Reparatii la scoala din Iabalcea PDF Imprimare E-mail
joi, 27 octombrie 2011

Pentru o mai bună desfăşurare a activităţii şcolare, Primăria din Caraşova s-a ocupat, rând pe rând, de reabilitarea şi renovarea şcolilor de pe raza comunei. Toamna aceasta pe lista priorităţilor s-a aflat grădiniţa şi şcoala cu clasele I-IV din Iabalcea.

11.jpg         Renovarea a durat în jur de o lună. Lucrările efectuate de firma DAVODAR au fost începute pe 28 august şi s-au încheiat pe 3 octombrie a.c. şi au presupus amenajarea holului, înlocuirea uşilor, precum şi amenajarea a două grupuri sanitare. Cancelaria, sala de grădiniţă şi sala în care învaţă elevii clase-lor I-IV au fost renovate prin placarea cu rigips a pereţilor şi tavanului, prin montarea de podele laminate şi înlocuirea instalaţiei electrice. Costul lucrărilor s-a ridicat la 72.410 lei, iar pentru instalaţia electrică s-a alocat în jur de 9.000 lei. Deşi inclusă în proiect, din lipsă de fonduri, încălzirea centrală nu a fost realizată. Aşadar, elevii din Iabalcea riscă să întâmpine frigul din iarna aceasta cu două aeroterme electrice.

    Directorul adjunct de la Liceul Bilingv Româno-Croat din Caraşova, Ghera Nicolae, a confirmat că centrala a fost inclusă în proiect, dar, din păcate, bugetul şcolii nu a fost suficient pentru finalizare. Totuşi, părinţii copiilor au primit asigurări de la directorul Gheoghe Sorca că elevii nu vor fi lăsaţi să îngheţe de frig, fiindcă în situaţia în care nu se va reuşi construirea centralei, vor fi aduse cuptoare de la Şcoala Nr. 2 din Caraşova.

      Despre starea şcolii şi contribuţia părinţilor înainte de renovare ne-a declarat mai multe învăţătoarea Anca Stănescu: “Părinţii au fost foarte receptivi, datorită lor s-a făcut ce s-a făcut la această şcoală. Înainte de renovarea şcolii, aceştia au sărit în ajutorul meu, au făcut curăţenie, au zugrăvit, au vopsit uşile, au pus gresie sub cuptoare ca să nu primim amendă de la Pompieri. Într-adevăr, investiţia părinţilor de anul trecut ne-a fost rambursată de domnul primar. Anul acesta contribuţia lor s-a ridicat la 460 de lei şi a constat în cumpărarea de garnişe şi perdele. Domnul Toma Gheorghe ne-a donat o bibliotecă, un cuier şi o etajeră cu trei rafturi mari care se găseşte la grădiniţă. Doamna Ana Filca şi domnul Ghera Nicolae m-au ajutat anul trecut cu mobilierul pe care l-am adus de la Şcoala nr.2 din Caraşova.”

      Ne bucurăm că elevii din Iabalcea au o şcoală curată şi învaţă, în sfârşit, în săli de clase primitoare, iar pentru sănătatea lor le dorim ca iarna să fie cât mai blândă!

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage