Home arrow Hrvatska grancica arrow Se construieste o noua gradinita în Carasova arrow Hrvatska grancica arrow Diverse 
Arhiva articole Hrvatska grancica Diverse

Se construieste o noua gradinita în Carasova PDF Imprimare E-mail
vineri, 06 ianuarie 2012

În luna octombrie 2011, la Caraşova au fost demarate lucrările de construire a unui nou obiectiv, respectiv a Grădiniţei Nr. 2 Caraşova.

17.jpg     Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin, prin Centrul de Execuţie bugetară, a organizat licitaţia pentru lucrări, aceasta fiind câştigată de firma SC ELECTROCONSULT CARAŞ SRL, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 300.000 lei. Aceşti 300 mii de lei prevăzuţi pentru comuna croată Caraşova au fost alocaţi de Guvernul României şi mulţumită unei noi intervenţii a domnului deputat Mihai Radan. Acesta a mai intervenit şi în anul 2010, atunci când au fost alocaţi 400.000 de lei pentru construirea Grădiniţei, numai că banii oferiţi de Guvernul României pentru construirea acesteia nu au mai ajuns în comuna noastră.

      Proiectul a fost realizat de firma SC POLICONS SRL REŞIŢA şi cuprinde două săli de clasă cu două mici magazii pentru depozitarea materialului didactic, o cancelarie, un grup sanitar şi un vestiar. Numai că sălile de clasă de la grădiniţa în construcţie nu au dimensiunile necesare pentru desfăşurarea activităţilor preşcolare, iar clădirea nu este prevăzută cu o sală de mese care este deosebit de utilă pentru copii. Proiectul a fost realizat în 2005, iar primarul susţine că specialiştii de la SC POLICONS SRL au luat în calcul indicele demografic din Caraşova pentru stabilirea dimensiunilor exacte ale sălilor. Dacă specialiştii de la firma respectivă ar elabora proiectul pentru o grădiniţa la Iabalcea, de exemplu, o localitate a cărei număr de locuitori nu depăşeşte 200 de persoane şi ar lua în calcul indicele demografic, atunci sălile de clasă ar trebui să fie încă şi mai mici decât cele din Caraşova. Potrivit primarului din Caraşova proiectanţii susţin că proiectul este realizat conform standardelor, iar dacă se va dovedi că acesta este mai mic sau mai mare, răspunderea le revine specialiştilor.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage