Home arrow Hrvatska grancica arrow 1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita la Scoala cu clasele I-VIII Lupac arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita la Scoala cu clasele I-VIII Lupac PDF Imprimare E-mail
luni, 09 ianuarie 2012

În data de 30 noiembrie, cadrele didactice şi elevii Şcolii cu clasele I - VIII Lupac s-au reunit într-o sală de clasă de la etaj pentru a întâmpina Ziua Naţională a României.

17.jpg      Evenimentul a fost marcat prin recitări, expoziţie de desene şi intonarea unor cântece de suflet ale neamului românesc precum: Deşteaptă-te, române! Treceau batalioane române Carpaţii; Hai să-ntindem hora mare; Sus inima, români etc. Un merit deosebit pentru pregătirea spectacolului le revine învăţătoarelor Ephardt Meda Monia şi Muselin Maria.

18.jpg     La şcoala din Lupac, aniversarea dedicată Zilei Naţionale a tuturor românilor, a debutat cu o scurtă introducere făcută de către doamna directoare Lupu Florica. Aceasta le-a amintit copiilor ce sărbătoare mare este pe 1 decembrie şi ce reprezintă această zi pentru toţi cetăţenii României. Mai apoi, profesorul de istorie, domnul Păun Ilie a făcut o scurtă prezentare a Istoriei României, menţionând şi punctând datele referitoare la Marea Unire din 1918. El le-a reamintit elevilor că aceasta a fost si rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti: ”Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera unui om politic, a unui guvern sau partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan tâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit.”

19.jpg     Ziua Naţională a României este prilejul prin care copiii şi adulţii se mândresc cu faptul că sunt români. Ea a fost sărbătorită în mai multe localităţi din ţară, prin parade militare, evenimente culturale şi sociale.

Slaviţa Muselin

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage