Home arrow Hrvatska grancica arrow UNIUNEA CROATILOR A PARTICIPAT LA “SALONUL DE CARTE, PRESA _I MUZICA” arrow Hrvatska grancica arrow Diverse 
Arhiva articole Hrvatska grancica Diverse

UNIUNEA CROATILOR A PARTICIPAT LA “SALONUL DE CARTE, PRESA _I MUZICA” PDF Imprimare E-mail
joi, 19 aprilie 2012

13.jpg                 Minoritatea croată din România a participat la București, în perioada 8-11.martie 2012, la “Salonul de carte, presă și muzică”, ediția a XVII-a, organizată de Amplus Internațional Ltd. Amplus este o organizație nonprofit, înființată în 1991, care reunește companiile organizatoare de târguri și expoziții din România. Mai organizează și conferințe, simpozioane, mese rotunde, saloane și altele.

    Uniunea Croaților din România, alături de celelate minorități din țară prezente la această expoziție, s-a prezentat cu cărți, ziare, pliante, cd-uri/dvd-uri cu muzică tradițională și filme despre minoritatea croată, edituri proprii și postere specifice cu personalități marcante de-a lungul istoriei, reprezentând atât specificul minorității croate, cât și portul popular etnic.

14.jpgComunitățile etnice din România, au conturat acest târg și expoziția cu o simbioză multiculturală, atestată de către DRI şi reprezentând diverse culturi. Parteneri media au fost Radio România Actualități, Radio România Cultural, Grup de presă Bursa, Jurnalul Național, Cotidianul.ro, Curierul Național și alții. Pentru îmbogăţirea calităţii târgului, programul a fost foarte diversificat și bogat în diverse prezentări de cărți, discursuri, scurte spectacole, degustări, dar și interpretări de cântece a unor invitați .

Slobodan Ghera

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage