Home arrow Hrvatska grancica arrow SATUL VODNIC IN CONTINUARE FARA DISPENSAR arrow Hrvatska grancica arrow Realitatile noastre 
Arhiva articole Hrvatska grancica Realitatile noastre

Search by tag : alegeri, parlamentare, alegeri parlamentare, carasova, Carasova


SATUL VODNIC IN CONTINUARE FARA DISPENSAR PDF Imprimare E-mail
miercuri, 30 mai 2012

Nici în acest mandat, domnul primar Vlasici Marian, nu şi-a onorat promisiunea faţa de cetăţenii satului Vodnic.

Localnicii rămân în continuare fără dispensar! În urmă cu patru ani, în timpul campaniei electorale, primarul le-a promis cetăţenilor că va construi un dispensar în Vodnic. Au trecut patru ani de atunci şi nici măcar piatră de temelie care să dovedească respectul celor promise în timpul campaniei, nu există.

Cei peste 400 de locuitori ai satului Vodnic, sunt profund dezamăgiţi, simţindu-se trădaţi şi neglijaţi de către autorităţile locale. Mai mult, sunt revoltaţi şi de faptul că domnul consilier, Chicheş Petru, ales de ei în urmă cu patru ani să le reprezinte oful în Consiliul Local, astăzi, nici măcar nu-şi informează sătenii în legătură cu proiectele derulate în localitatea lor şi nici nu le apără interesele în Consiliul Local.

Incidentul care a iscat o dispută între săteni şi consilierul lor, printre altele, a fost şi renovarea magazinului vechi din centrul satului. Localnicii spun că nu sunt informaţi deloc în privinţa lucrărilor care vizea-ză şi satul lor. Sătenii susţin că li se reproşează faptul că ar fi fost împotriva renovării magazinului, acesta fiind deja în stare avansată de degradare. Însă, se pare că domnul primar, nici în această privinţa nu a fost corect informat. Cetăţenii susţin ferm că nu sunt revoltaţi datorită renovării magazinului, ci sunt profund dezamăgiţi că lucrările pentru construcţia dispensarului nu au început încă. Iar în ceea ce-l priveşte pe domnul consilier Chicheş, acesta a dezinformat total ambele părţi, pe parcursul întregului mandat (sunt de părere unii locuitori). În cei patru ani de zile, nu a reuşit măcar o dată să facă un proiect de hotarâre care să fie pus pe ordinea de zi şi în care să demonstreze clar care este dorinţa localnicilor şi să justifice necesitatea construirii unui dispensar în satul Vodnic.

Pentru vodniceni, nici o investiţie nu este atât de valoroasă şi necesară în momentul de faţă, precum construirea unui dispensar. Localnicii au ajuns chiar să creadă minciuni venite din partea autorităţilor locale, ca cele de genul: „chiar dacă s-ar începe construcţia unui nou dispensar, medicul de familie nu va veni la Vodnic, fiindcă sunt puţini locuitori...”. Ceea ce este fals! Într-o discuţie telefonică, d-şoara dr. Budugan Daniela a declarat: „O asemenea investiţie pentru construcţia unui dispensar, din banii mei, este imposibilă, deoarece tot eu trebuie să susţin şi celelalte cheltuieli pentru funcţionarea dispensarului. Nu mai este aşa cum a fost odată! Însă, eu aş merge şi la Vodnic, aşa cum merg şi în celelate sate din comună, doar dacă aş avea un spaţiu amenajat conform cerinţelor şi standardelor prevăzute de Uniune Europeană. Altfel nu pot primi autorizaţie de funcţionare. Atunci când am solicitări din partea sătenilor pentru a face o consultaţie persoanelor vârstnice la domiciliu şi care nu au posibilităţi de a se deplasa la cabinetul din comună, eu merg şi la ei acasă.”

Tot din discuţia cu dr. Budugan, am aflat că situaţia Vodnicului este una mai delicată, deoarece sunt puţini săteni asiguraţi medical, însă necesitatea construirii unui dispensar este şi în acest caz justificată, deoarece în decursul anului, satul este locuit în mare parte de persoane vârstnice şi copii, care sunt puşi de multe ori în situaţii imposibile de a găsi un mijloc de transport pentru a ajunge la cabinetul medical din Lupac, aflat la o distanţă de aproximativ 6 km.

În sufletele localnicilor, încă mai există speranţa că vor avea şi ei cândva un dispensar conform standardelor europene şi a cerinţelor de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), unde medicul de familie să vină o oră sau o dată pe săptămână şi unde să-şi poată desfăşura activitatea medicală.

Nedumerirea cea mare a sătenilor rămâne totuşi următoarea: Oare, în atâţia ani de zile, nu s-au putut găsi fonduri pentru construirea unui dispensar? Este imposibil de crezut! Oamenii din satul Vodnic au ajuns la o concluzie - un sat făra dispensar, este o imagine care arată clar nepăsarea autorităţilor locale. „Nu se poate aşa ceva! Am fost minţiţi ani la rând. Cu tot respectul, domnule primar, dar şi în acest mandat ne-aţi demonstrat cât de mult contăm noi pentru comună. Pentru noi este clar, fără dispensar este ca şi cum am fi privaţi de dreptul la viaţă! Însă, sperăm că lucrurile se vor schimba în curând...”, susţin sătenii. Slaviţa-Maria Muselin 07493.jpg

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage