Home arrow Hrvatska grancica arrow Administratia arrow SEDINTA CONSILIULUI LOCAL CARASOVA arrow Hrvatska grancica arrow Administratia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Administratia

SEDINTA CONSILIULUI LOCAL CARASOVA PDF Imprimare E-mail
miercuri, 30 mai 2012

În data de 26.04.2012, începând cu ora 14,00, la Căminul Cultural din Caraşova a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local. Ordinea de zi a şedinţei a cuprins 10 proiecte de hotărâre şi capitolul Diverse.

Este important de precizat că şi drumul comunal Clocotici-Caraşova a intrat în vizorul Consiliului Local şi al primarului. Cu veşnica scuză că nu există posibilitatea financiară pentru realizarea unui nou covor asfaltic şi nici bani pentru trasarea marcajelor, s-a votat ca în porţiunile de drum unde s-au creat denivelări să fie executate doar lucrări de reparaţii şi să fie astupate gropile. Chiar dacă cetăţenii comunei Caraşova se plâng de praful care se ridică şi le acoperă casele ori de câte ori trece o maşină, consilierii locali au decis ca şi străzile din localităţile Iabalcea şi Nermed să fie pavate cu zgură. Faptul că oamenii vor fi nevoiţi să stea cu geamurile închise şi nu-şi vor putea aerisi camerele, se pare că nu interesează pe nimeni. Pentru bunăstarea nermigenilor s-a mai votat şi achiziţionarea a două containere de tip vestiar, care vor fi amplasate lângă terenul de fotbal din localitate

La primul punct de pe Ordinea de zi, consilierii locali au votat în unanimitate aprobarea contului de încheiere a exerciţiului bugetar privind bugetul local al comunei Caraşova pe anul 2011. Având în vedere că bugetul comunei Caraşova pentru anul 2012 a fost rectificat prin alocarea sumei de 1.680.000 lei, consilierii au putut aproba şi studiul de fezabilitate pentru proiectul amenajării centrului civic al localităţii Caraşova, proiect care va cuprinde întreaga zonă de la biserică, Căminul Cultural, Primăria, blocul de locuinţe şi varianta ocolitoare pentru devierea traficului prin spatele sediului Primăriei.

La punctul trei s-a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea listelor de cantităţi în vederea executării lucrărilor de reabilitare a unor obiective de pe raza comunei Caraşova. Astfel, s-a decis continuarea modernizării unităţilor şcolare, unde vor fi executate reparaţii exterioare şi interioare. La şcoala din Iabalcea se doreşte reabilitarea acoperişului şi repararea faţadei unităţii de învăţământ, la Şcoala Nr. 1 din Caraşova va fi înlocuită învelitoarea şcolii şi se va realiza reabilitarea termică. De asemenea, se vor executa şi reparaţii interioare la Şcoala din Nermed. 25.766,54 de lei fără TVA vor fi atribuiţi reparaţiei faţadei Primăriei din Caraşova, precum şi amenajarea accesului în incinta sediului. Cu o durată de execuţie de 90 de zile, se intenţionează amenajarea şi igienizarea spaţiilor interioare ale Căminului Cultural din Caraşova. Consilierii au aprobat şi proiectul de hotărâre privind achiziţionarea unor mijloace fixe şi obiecte de inventar pentru dotarea Căminului Cultural din Caraşova, precum achiziţionarea unui cuptor de convecţie, a două dulapuri frigorifice, a unei maşini de gătit, a unei hote de perete, două chiuvete şi o masă de lucru.

Având în vedere că Asociaţia Rurală a Crescătorilor de Animale din Caraşova, de altfel şi singura asociaţie locală, a comunicat că în localitate există un efectiv de 2205 ovine, 100 caprine, 10 cabaline şi 164 bovine, Consiliul Local a aprobat şi proiectul de hotărâre privind concesionarea unei suprafeţe de 877, 97 ha pentru păşunat. De asemenea, Asociaţia va plăti anual suma de 5 lei/ha, sumă care va fi achitată integral la începutul fiecărui an.

Lina Tincul
 
< Precedent   Urmator >

FrontPage