Home arrow Hrvatska grancica arrow Diverse arrow BAZILICA MARIA-RADNA VA FI RENOVATA arrow Hrvatska grancica arrow Diverse 
Arhiva articole Hrvatska grancica Diverse

BAZILICA MARIA-RADNA VA FI RENOVATA PDF Imprimare E-mail
miercuri, 30 mai 2012

Potrivit Ministerului Dezvoltării regionale şi Turismului, fostul ministru Cristian Petrescu a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea turismului cultural în regiunea Vest prin renovarea şi includerea în circuitul turistic a Bisericii şi Mănăstirii Maria-Radna”. Aşadar, bazilica Maria-Radna va fi reparată cu suma de 10 milioane de euro, din care aproximativ o treime reprezintă finanţare nerambursabilă. Fondurile provin de la Uniunea Europeană, iar lucrările vor demara în luna iunie. Proiectul are o durată de implementare de 40 de luni, şi anume, termenul de predare este în anul 2015.

Bazilica Maria-Radna, din judeţul Arad, este locul de pelerinaj pentru credincioşii catolici din zona de vest a ţării şi din Ungaria. De asemenea, în fiecare an, croaţii din România merg în pelerinaj la această mănăstire pentru a sărbători naşterea Sfintei Fecioare Maria.

Lina Tincul 02581.jpg

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage