Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow "SCOALA ALTFEL" arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

"SCOALA ALTFEL" PDF Imprimare E-mail
miercuri, 30 mai 2012

În perioada 2-6 aprilie 2012, s-a derulat programul „Şcoala altfel”. Fiecare unitate de învăţământ a avut un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Potrivit Ministerului Educaţiei, scopul acestui program a fost implicarea tuturor copiilor preşcolari, a elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să corespundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate.

În scopul realizării pro-iectului „Şcoala altfel”, şi programul elevilor din comuna Caraşova a fost destul de divers. Astfel, preşcolarii şi şcolarii de la Şcoala Nr. 2 din Caraşova au decis să viziteze Sediul Central al Uniunii Croaţilor din România, după care au vizionat un film-desen animat în Sala Tinere-tului. Elevii mai mari, de la Liceul Bilingv Româno-Croat Caraşova, au decis să participe la un concurs de şah, sport care ajută la dezvoltarea creierului, a imaginaţiei şi a creativităţii.

Uniunea Croaţilor le-a asigurat spaţiul şi le-a pus la dispoziţie aparatura necesară pentru desfăşurarea acţiunii. Supravegheaţi îndeaproape de directorul Gheorghe Sorca, aceştia şi-au dovedit îndemânarea şi talentul la şah. Aşadar, la clasele V-VI, locul I a fost câştigat de Maliş Marian, locul II de Mirul Gheorghe, în timp ce Haţegan Zlatko s-a plasat pe locul al III-lea. La clasele VII-VIII, Pauţa Marian a ocupat locul I, Beul Răzvan locul II, în timp ce locul III a fost adjudecat de doi elevi, Domăneanţ Marian şi Filca Octavian. La liceu, locul I a fost ocupat de Petrică Mihai, locul II de Beul Gheorghe, iar locul III de Constantin Darius. Uniunea Croaţilor din România a asigurat şi transportul pentru preşcolarii de la Grădiniţa P.N. şi pentru elevii de la Şcoala cu cls. I-IV din Iabalcea. Însoţiţi de înv. Stănescu Anca şi educ. Beţa Gheorghe, în data de 04 aprilie 2010, aceştia s-au deplasat în municipiul Reşiţa pentru a vizi-ta Muzeul de Locomotive şi Grădina Zoologică.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage