Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow Un nou director la liceul din Carasova arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

Un nou director la liceul din Carasova PDF Imprimare E-mail
marti, 25 septembrie 2012

Mai sunt câteva zile până la începerea noului an şcolar.

4.jpg     Anul şcolar 2012-2013 va avea 36 de săptămâni de cursuri, primul semestru fiind programat din 17 septembrie până în 21 decembrie. În perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2012, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă. Vacanţa de iarnă va fi în intervalul 22 decembrie - 13 ianuarie. Semestrul al doilea va începe la 14 ianuarie şi va dura până în 21 iunie, fiind întrerupt de vacanţa de primăvară, în perioada 6 aprilie - 21 aprilie. Pentru anul şcolar 2012-2013, la Caraşova nu va fi clasă pregătitoare, doar clasa I. Astfel, la Şcoala nr. 1 Caraşova, unde au fost înscrişi 6 copii, va fi o secţie în limba croată, în timp ce la Şcoala Nr. 2 Caraşova, de educarea celor 8 elevi înscrişi în clasa I la secţia română, se va ocupa Aida Borcescu. La Nermed situaţia se schimbă. Aici au fost înscrişi 3 copii în clasa pregătitoare şi niciun copil în clasa I. Învăţătorul Jigmul Nicolae va preda atât la clasa pregătitoare, cât şi la clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, în total la 18 copii. La Iabalcea pentru anul şcolar 2012-2013 sunt încrişi 13 copii, din care 2 preşcolari vor învăţa la clasa pregătitoare. Elevilor din Iabalcea le va preda învăţătoarea Stănescu Anca. În ceea ce priveşte amenajarea şcolilor, din încăperile Liceului Bilingv au fost demolate şi scoase teracotele construite înainte de introducerea sistemului de încălzire centrală, iar pentru viitor se are în vedere schimbarea burlanelor de la Liceu şi achiziţionarea unui generator.

     Noul an şcolar vine cu noutăţi şi cu schimbări la nivelul conducerii Liceului Bilingv Româno-Croat din Caraşova. După mai bine de două decenii în calitate de director al Liceului din Caraşova, prof. Gheorghe Sorca şi-a dat demisia din această funcţie, dorind să-şi continue activitatea didactică încă un an ca profesor de matematică în unitatea de învăţământ din Caraşova. După această decizie, în fruntea Liceului a fost numit prof. Nicolae Ghera. Până la organizarea concursului, acesta va îndeplini funcţia de director. Ghera Nicolae are 61 de ani, a absolvit Facultatea de Teologie din Alba-Iulia şi Facultatea de Inginerie Industrială Eftimie Murgu din Reşiţa şi a activat ca profesor de Educaţie tehnologică în cadrul şcolii din Caraşova de aproximativ 20 de ani. Timp de 12 ani a fost şi director adjunct, funcţie care va fi preluată de profesorul de Educaţie sportivă, Calotă Cosmin.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage