Home arrow Hrvatska grancica arrow Sedinta Consiliului Local Lupac arrow Hrvatska grancica arrow Administratia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Administratia

Sedinta Consiliului Local Lupac PDF Imprimare E-mail
joi, 04 octombrie 2012
3.jpg             O şedinţă luuungă, cu iz de interminabilitate, din care, deşi îţi ciuleşti urechile şi-ţi încorzi atenţia la detaliile bătăliei acuzelor şi replicilor zgomotoase dintre consilieri şi primar, ieşi la final întrebându-te, mai mult buimăcit decât dumerit, dacă ai înţeles cumva, ceva din contrele verbale care s-au înşiruit mai bine de două ceasuri în strâmtorata sală de şedinţe a corpului nou al Primăriei. Printre punctele importante care se puteau regăsi pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local am spicuit, totuşi, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012, proiectul de hotărâre privind cererea de concesionare a păşunii comunale către o societate comercială din judeţul Hunedoara şi proiectul de hotărâre prin care Consiliul Local Lupac va deveni membru fondator al echipei de fotbal FC Voinţa Lupac.

      La capitolul buget, consilierii au aprobat, cu şase voturi pentru şi trei împotrivă, rectificarea acestuia cu banii suplimentari proveniţi de la Consiliul Judeţean din sume defalcate din TVA (40 mii lei + 33 mii lei + 4 mii lei). Din aceste sume se vor aloca 14 mii lei pentru cheltuieli de personal, 25 mii lei pentru sportul din comună, 4 mii lei pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi şi 34140 lei pentru iluminatul public.

     De departe cea mai aprins dezbătută temă a fost cererea de concesionare pe cinci ani a păşunii din extravilanul comunei Lupac. Societatea Remax Agro Zoo srl din Costeşti se laudă că are vreo 20 de mii de oi şi doreşte cât mai mult teren de păşunat în schimbul sumei de 20 euro/hectar şi a (chipurile!) angajamentului de curăţire şi îngrijire a terenului concesionat. De ce vrea acest lucru – pentru că există nişte bani europeni care se alocă în vederea întreţinerii pajiştilor. Firma cu pricina ar beneficia de aceşti bani pentru că întruneşte o condiţie impusă de europeni - are multe animale - iar comuna Lupac, neavând multe animale, s-ar alege cu pajiştile îngrijite şi cu ceva bani de artificii de chirvai. Totul sună frumos, însă cei mai mulţi dintre consilierii noştri n-au prea avut încredere în bunele intenţii ale firmei hunedorene şi i-au respins pentru moment cererea.

     În ceea ce priveşte echipa de fotbal Voinţa Lupac, acesteia i se va adăuga prefixul FC şi va intra în proprietatea Consiliului local Lupac... tot cu şase voturi pentru şi trei împotrivă. Celorlalte două echipe din comună: Croaţia Clocotici şi Recolta Rafnic, li se va plăti probabil, ca şi până acum, doar arbitrajul, căci ele nu sunt suficient de „reprezentative” pentru centrul nostru administrativ.

    A..., era să uit! De data aceasta au lipsit de la şedinţă ambii consilieri UCR!

Daniel Lucacela

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage