Home arrow Hrvatska grancica arrow Sedinta Consiliului Local Carasova arrow Hrvatska grancica arrow Administratia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Administratia

Sedinta Consiliului Local Carasova PDF Imprimare E-mail
joi, 04 octombrie 2012

     În data de 25.09.2012, începând cu ora 12,00, în sala de şedinţe a sediului central al Uniunii Croaţilor din România s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Consiliului Local al comunei Caraşova. Ordinea de zi a şedinţei a cuprins 8 proiecte de hotărâre, capitolul Diverse şi soluţionarea cererilor adresate Consiliului Local.

     La primul proiect de hotărâre consilierii au votat în unanimitate ca posturile aferente Bibliotecii şi Căminului Cultural, aflate în subordinea primarului, să funcţioneze în subordinea directă a Consiliului Local, prin înfiinţarea unor structuri distincte, respectiv Biblioteca Comunală şi Căminul Cultural Caraşova. Un alt punct important de pe Ordinea de zi s-a referit la înfiinţarea Serviciului public de alimentare cu apă al comunei Caraşova, precum şi aprobarea Caietului de sarcini şi a Regulamentului de organizare şi de funcţionare a acestuia.

     Motiv de bucurie pot avea şi locuitorii din Iabalcea. La solicitarea reprezentanţilor acestei localităţi s-a stabilit amenajarea platoului din faţa Bisericii. Valoarea acestei lucrări se ridică la 12.764,41 lei (fără TVA) şi presupune pavarea spaţiului respectiv cu plăci prefabricate din beton. La proiectul de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Liceului Bilingv Româno-Croat din Caraşova, aleşii locali l-au ales prin vot secret pe Ivan Frana, reprezentantul Uniunii Croaţilor în Consiliu.

    De asemenea, consilierii locali au aprobat propunerea primarului Mihai Radan privind repararea drumului de intrare în Caraşova-varianta veche. Este vorba despre segmentul de drum care face legătura între DC 75 şi DN 58, puternic afectat de săpăturile executate pentru alimentarea cu apă a localităţilor Caraşova şi Iabalcea.

     Veşti nu tocmai bune au parvenit de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, respectiv de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat. Se pare că documentaţia tehnico-economică elaborată în vederea obţinerii de fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost respinsă, fiindcă programul a fost redimensionat. Prin urmare, drumul judeţean DJ 581A nu se mai regăseşte pe lista obiectivelor finanţate şi va fi realizat doar prin accesarea altor tipuri de fonduri locale sau guvernamentale.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage