Home arrow Hrvatska grancica arrow Diverse arrow A inceput scoala! arrow Hrvatska grancica arrow Diverse 
Arhiva articole Hrvatska grancica Diverse

A inceput scoala! PDF Imprimare E-mail
joi, 04 octombrie 2012

Începerea noului an şcolar 2012-2013 a fost amânată cu o săptămână mai târziu decât data anunţată până atunci, schimbarea survenită în urma discuţiei premierului Victor Ponta cu Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

6.jpg            La şcolile din com. Lupac, aceasta veste a venit ca o binecuvântare pentru elevii claselor mai mari, care aveau prilejul de a se bucura de o vacanţă prelungită cu o săptămână. Totuşi, cei mai nerăbdători pentru începerea şcolii, ca întotdeauna, sunt elevii clasei I, iar anul acesta printre ei, numărându-se şi o nouă clasă adăugată de Ministrul Educaţiei, cea pregătitore sau clasa 0.

    În timpul festivităţii de deschidere, care a avut loc luni 17 septembrie, doamna directoare de la Şcoală Generala Lupac, Florica Lupu, le-a urat preşcolarilor şi elevilor un „bun venit” în prima zi de şcoala şi succes la învăţătură:“ „ Aşa cum toamna se numără bobocii, să-i întâmpinăm cu multă căldură şi înţelegere pe cei mai mici, elevi şi preşcolari ai şcolii noastre. Colegii lor mai mari deja cunoscând semnificaţia acestui eveniment. Să-i întâmpinăm cu mare drag pe cei trei elevi de la clasa pregătitoare şi pe cei de la cls. I, să le arătăm şi să-i învăţăm ce înseamnă responsabilitatea, seriozitatea, bunul simţ şi o aleasă educaţie. Doresc să precizez că avem un colectiv de cadre didactice de excepţie, calificate, majoritatea fiind şi titulare, având mulţi ani de experienţă. Sperăm să avem şi în acest an şcolar sprijinul şi înţelegerea părinţilor, care să nu ocolească şcoala şi care să ne fie alături în educarea copiilor. Împreună putem obţine rezultate mult mai bune atât la învăţătură cât şi în privinţa comportamentului elevului atât în şcoală cât şi în societate”.

7.jpg                 După discursul şi prezentarea cadrelor didactice către părinţi şi elevi, a urmat un scurt discurs al doamnei inspectoare Vesa Rodica care a zis: „Stimaţi părinţi, dragi elevi, dragi colegi, mă bucur că mă aflu astăzi aici, printre d-voastră, fiind foarte plăcut surprinsă de debutul acestui an şcolar care a început la biserică. Recunosc că este o noutate pentru mine, deşi locuind la Reşiţa, la atât de puţini km, nu cred că se ştie mare lucru despre Lupac. În vizita pe care am avut-o săptămâna trecută la şcoala din Lupac, am rămas plăcut surprinsă de condiţiile pe care această şcoală le are, elevii neavând altceva de făcut decât să înveţe. Iar vouă dragi elevi vă doresc să aveţi un an şcolar plin de realizări şi împliniri, iar părinţilor le doresc să aibe satisfacţii de la copiii lor, eu putând să vă asigur de tot sprijinul Inspectoratului.”

     Şi la şcoala din Clocotici, domnul prof. Lucacela B. Marian, a salutat cu mare drag toţi cei prezenţi la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, mulţumindu-le în mod special părinţilor copiilor din Rafnic şi din Vodnic care au optat să-şi trimită copiii în ciclul gimnazial la Şcoala din Clocotici, asigurându-le un învăţământ de calitate, care la această şcoală a fost şi se va păstra în continuare.

      Şi noi le urăm elevilor un an şcolar plin de realizări, succes la învăţătură şi cât mai multe premii la sfârşitul acestuia. Multă baftă!

Slaviţa-Maria Muselin

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage