Home arrow Hrvatska grancica arrow In comuna Carasova... arrow Hrvatska grancica arrow Administratia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Administratia

In comuna Carasova... PDF Imprimare E-mail
joi, 29 noiembrie 2012

Lunile acestea se lucrează de zor în comuna Caraşova, iar centrul civic al comunei arată ca un mic şantier.

dsc01775.jpg     Având în vedere că unele drumuri de intrare în localitatea Caraşova arată dezastruos, la şedinţa Consiliului Local din 25 septembrie 2012, consilierii locali au aprobat propunerea primarului Mihai Radan în legătură cu repararea drumului de intrare în Caraşova, varianta veche sau “Kolnik”. Este vorba despre segmentul de drum care face legătura între DC 75 şi DN 58, puternic afectat de săpăturile executate pentru alimentarea cu apă a localităţilor Caraşova şi Iabalcea. Acest drum a mai fost reparat şi de fosta administraţie locală, sub conducerea fostului primar Bogdan Petru, dar primarul actual a decis că mai este nevoie de unele reparaţii pentru ca drumul să fie practicabil. Astfel, a fost împrăştiat un strat de balast pe o porţiune 400 m. De reabilitarea drumului s-a ocupat firma S.C. Rimer SRL, iar suma la care s-a ridicat această lucrare a fost de 16.060 lei fără TVA şi a fost alocată din bugetul local.

dsc01780.jpg      Printre obiectivele principale ale Primăriei se numără şi amenajarea centrului civic din comuna Caraşova, pentru a-i reda acestuia o imagine mai ordonată şi mai curată. Un prim pas a fost făcut prin aprobarea lucrărilor de amenajare a trotuarelor din centrul civic. Iniţial suprafeţele trotuarelor existente au fost acoperite cu un strat de nisip, apoi pavate cu plăci prefabricate din beton (pavele). Suprafaţa totală amenajată a fost de 300 mp şi a cuprins zona din jurul Primăriei, respectiv cea din faţa Complexului Comercial şi până la clădirea care aparţine comunităţii bisericeşti. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 45 de mii lei cu TVA inclus, suma fiind alocată din bugetul local. De asemenea, muncitorii au curăţat spaţiile verzi din faţa Primăriei, le-au acoperit cu pământ pentru a fi reînsămânţate şi plantate flori la primăvară, iar unii copacii au fost tăiaţi, alţii toaletaţi. O mare parte din zona aflată în faţa clădirii firmei Moldovan Meister va fi curăţată şi va fi turnat pietriş cu scopul de a se amenaja câteva locuri de parcare.

put-kolnik.jpg     La iniţiativa viceprimarului Neagul Petru, Consiliul Local al comunei Caraşova a votat interzicerea autovehicolelor cu tonaj de peste 7,5 tone pe drumul comunal DC 97 Iabalcea.

     În ultima lună cetăţenii satului Iabalcea s-au plâns şi au înştiinţat Primăria Caraşova că pe drumul DC 97 se desfăşoară o circulaţie intensă a autovehicolelor cu gabarit mare, care transportă material lemnos din pădure şi astfel pun în pericol structura acestui drum. Având în vedere că DC 97 Iabalcea are o suprastructură de factură uşoară destinată traficului redus, s-a considerat necesară instituirea restricţiei de circulaţie a autovehiculelor cu tonaj de peste 7,5 tone, acestea având posibilitatea să circule pe ruta ocolitoare Reşiţa-Minda-Comarnic. Deşi pe drumul DC 97 erau deja implementate semne de restricţie pentru autovehicolele cu tonaj ridicat, aceste semne nu erau legale. Chiar dacă cineva rupea şi arunca indicatoarele, Primăria Caraşova avea mâinile legate, ea nu putea lua nicio măsură până la intrarea semnelor în legalitate.

    Referitor la implementarea semnelor de circulaţie, primarul comunei Caraşova a precizat că s-a efectuat un inventar pentru toate localităţile, urmând să se solicite acordul pentru montarea acestora.

Lina Tincul

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage