Home arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant arrow „Balul Toamnei” la Scoala Generala din Clocotici arrow Hrvatska grancica arrow Invatamant 
Arhiva articole Hrvatska grancica Invatamant

„Balul Toamnei” la Scoala Generala din Clocotici PDF Imprimare E-mail
joi, 29 noiembrie 2012
dsc09743.jpg     După ce doi ani la rând redacţia ziarului bilingv româno-croat „Hrvatska Grančica” a participat la organizarea acţiunilor extraşcolare la Şcola Generală din Lupac cu prilejul mult mediatizatului eveniment „Haloween”, care puţin câte puţin îşi face loc şi în comunitatea noastră, deşi nu ne este caracteristic, anul acesta, o surpriză deosebit de plăcută a venit din partea conducerii Şcolii Generele din Clocotici, invitându-ne la „Balul Toamnei’”. Preşcolarii şi elevii cls. I-IV, împreună cu coordonatoarele proiectului, educatoarea Butăriţă Milena, învăţătoarea Chincea Mariana şi învăţătoarea Ursul Dana, au organizat pe 25 octombrie 2012 o superbă activitate educativă specifică sărbătoririi recoltei sub genericul „Balul Toamnei”, dedicată frumosului şi bogatului anotimp toamna şi nu Halloween-ului, o altă activitate serbată pe 31 noiembrie în foarte multe şcoli.

dsc09728.jpg     Programul a început la ora 11:00, cu o frumoasă prezentare a anotimpului toamna de către Butăriţă Miliţa-Angeline, elevă în cls. a IV-a, continuând cu poezii si cântece pregătite de către grupa combinată de la grădiniţă, iar mai apoi elevii claselor I-IV au recitat poezii şi au spus ghicitori dedicate bogatului anotimp „toamna”, un anotimp plin de culoare, farmec şi schimbare. Copiii de la grădiniţă şi elevii claselor I-IV au avut de pregătit fiecare câte o lucrare despre anotimpul toamna. Cei de la grupa combinată au avut de desenat un „bebe toamna” respectând nuanţele frunzelor de la trunchi, mâini şi picioare, iar elevii claselor simultane I şi a III-a, au avut de confecţionat fiecare un arici din cartof şi scobitori. În sfârşit, cei de la clasa a II-a şi a IV-a au avut de lipit pe o coală albă frunzele adunate cu o zi înainte, realizând astfel o creaţie unică şi multicoloră datorată nuanţei diferitelor tipuri de frunze. După terminarea lucrărilor, a urmat o expoziţie cu prezentarea creaţiilor şi nu în ultimul rând felicitarea preşcolarilor şi elevilor pentru originalitate şi implicarea atât materială, cât şi sufletească pentru realizarea acestei activităţi.

     După terminarea expoziţiei a urmat un meniu copios realizat cu sprijinul mămicilor preşcolarilor şi elevilor, culminând cu o distracţie binemeritată şi ritmată pe muzica aleasă de însăşi elevii cls. I-IV. Mai târziu au urmat şi recitaluri de cântece şi dansuri tradiţionale acompaniate la acordeon de binecunoscutul Birta Petru, instructorul mai multor copii din şcoală dornici să înveţe să cânte la acordeon.

    Prin pregătirea intensă a elevilor pentru acestă activitate (care merită să devină o tradiţie), învăţând cântece şi poezii, desenând şi confecţionând elemente de decor specifice sezonului, coordonatoarele activităţii au reuşit să îmbogăţescă şi să consolideze cunoştinţele preşcolarilor şi şcolarilor referitoare la caracteristicile acestui minunat anotimp, sensibilizându-i, totodată, pentru a percepe, respecta şi admira natura şi nepreţuitele ei bogăţii.

Slaviţa-Maria Muselin

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage