Home arrow Hrvatska grancica arrow Consiliul Local intrunit in sedinta extraordinara arrow Hrvatska grancica arrow Administratia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Administratia

Consiliul Local intrunit in sedinta extraordinara PDF Imprimare E-mail
luni, 04 februarie 2013

La începutul anului, în data de 09.01.2013, începând cu ora 14,00, în sala de şedinţe a Uniunii Croaţilor din România s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a Consiliul Local Caraşova. Ordinea de zi a cuprins două proiecte de hotărâre şi capitolul Diverse.

Convocarea şedinţei extraordinare a fost necesară având în vedere importanţa proiectului de hotărâre referitor la modificarea Hotărârii Consiliului Local Caraşova nr. 66/20.12.2012 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013. Chiar dacă la finele anului trecut, în data de 20.12.2013, Consiliul Local întrunit în şedinţa ordinară a votat în unanimitate ca impozitele şi taxele locale pentru anul 2013 să rămână neschimbate, şapte zile mai târziu, pe 27 decembrie 2012, Guvernul emite o hotărâre publicată în Monitorul Oficial conform căreia impozitele, amenzile şi taxele locale să fie majorate cu 16%, reprezentând rata inflaţiei cumulată pentru perioada 2010-2012.

 

Majorarea se va aplica pentru determinarea impozitului pe clădiri, în cazul taxelor pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, pentru spectacole, pentru operaţiuni judiciare, pentru eliberarea şi preschimbarea actelor de identitate, pentru înmatricularea autovehiculelor, pentru eliberarea titlurilor de proprietate, precum şi în cazul limitelor minime şi maxime ale amenzilor aplicate persoanelor fizice.

Având în vedere că decizia de a majora taxele aparţine autorităţilor locale, primarul comunei Caraşova a adus pentru aprobare în faţa Consiliului Local un proiect de hotărâre potrivit căruia impozitele şi taxele locale să fie majorate doar la acele capitole unde o impune Hotărârea de Guvern.

La capitolul Diverse, consilierii au discutat despre cererea adresată de Facraci Gheorghe pentru concesionarea unui teren în apropierea Liceului Bilingv Româno-Croat, spaţiu care va fi utilizat pentru construirea unui complex în interiorul căruia se vor regăsi un cabinet veterinar şi unul uman. Consilierii consideră necesară contruirea unui asemenea complex într-un viitor apropiat, având în vedere că la Caraşova cabinetul veterinar se află într-o stare degradată. Primarul Radan Mihai îi informează pe consilierii prezenţi că terenul din spatele Centrului de informare turistică va fi reamenajat, existând deja un proiect, iar lucrările vor începe din luna mai. De asemenea, se are în vedere şi curăţarea curţii şcolii de la şcoala din Nermed, unde au rămas resturi de lemne. 

Lina Tincul


 

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage