Home arrow Hrvatska grancica arrow Sedinta Consiliului Local Lupac arrow Hrvatska grancica arrow Administratia 
Arhiva articole Hrvatska grancica Administratia

Sedinta Consiliului Local Lupac PDF Imprimare E-mail
luni, 04 februarie 2013

Pe data de 23. ianuarie, în sala de şedinţe a corpului doi al Primăriei, s-a desfăşurat prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local Lupac.

 

17.jpg

Pe ordinea de zi a şedinţei de lucru s-au aflat: proiectul de hotărâre privind aprobarea procesului-verbal al şedinţei anterioare (desfăşurată anul trecut pe 20. decembrie); proiectul de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie bugetară pe anul 2012; proiectul de hotărâre privind aprobarea planului de lucrări de interes local pentru beneficiarii de ajutor social; proiectul de hotărâre privind aprobarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013 stabilite prin Hotărârea Consiliului Local nr. 68 din 20. decembrie 2012 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2013 şi proiectul de hotărâre privind aprobarea susţinerii din bugetul local pe parcursul anului 2013 a echipei de fotbal AS F.C. Voinţa Lupac.

 

Toţi cei 11 membrii ai consiliului local au fost prezenţi de această dată. De menţionat este că precedenta şedinţă a debutat cu o schimbare la nivelul consilierilor locali. Reprezentantul Uniunii Croaţilor din România, Marian Draghia, a fost validat în funţia de consilier local al comunei Lupac, această schimbare intervenind după demisia predecesorului său Mihai Todor. Tot la şedinţa anterioară s-a dat citire proiectului de hotărâre privind aprobarea impozitelor şi taxelor pe anul 2013 şi s-a stabilit că, în esenţă, ele vor rămâne similare celor din anul 2012, fapt care s-a reconfirmat şi în şedinţa actuală. Primarul comunei, Marian Vlasici a menţionat că vor apărea mici modificări la unele taxe şi impozite, dar, luate una peste alta, contribuabilul va plăti per total aproximativ aceeaşi sumă pentru achitarea acestora (spre exemplu: se vor majora taxele la case dar vor scădea la terenurile agricole şamd.).

Un alt subiect interesant a fost cel legat de susţinerea din bugetul local al echipei de fotbal AS F.C. Voinţa Lupac. Fiind echipa oficială a Consiliului Local Lupac, această formaţie (în urma votului pentru a 10 consilieri şi unuia împotrivă) va beneficia de bani din bugetul local pentru anumite cheltuieli: deplasări, arbitraj etc. 

Daniel Lucacela 

 
< Precedent   Urmator >

FrontPage